Gyerekes programajánló
2019. április 09. írta: Földesi Gergely

Gyerekes programajánló

borito.jpg

Kedves Olvasóink!

Ezúttal rendhagyó módon egy programajánlóval jelentkezünk Nektek, melyben két olyan programot ajánlunk a figyelmetekbe, melyek kifejezett célja a vasútmodellezők utánpótlásának megteremtése.

II. Interaktív Vasútmodell Kiállítás - Fővárosi Művelődési Ház, 2019. május 10-12.

Az első programra még május folyamán kerül sor, ugyanis az FMH-s Börze házigazdája - a mi Bende Imink - ismét megrendezi a Fővárosi Művelődési Házban az - immáron II. - Interaktív Vasútmodell Kiállítást, melynek célközönségét ismét a gyerekek fogják jelenteni.
A május 10. (péntek) és 12. (vasárnap) között megrendezésre kerülő kiállításon minden asztalt olyan magasságban helyeznek majd el a kiállítók, hogy az a 6-14 éves korosztály minden tagja számára látható legyen, vagyis a megszokott 1-1,3 méter helyett az asztalok 0,6 méteres magasságban kapnak majd helyet. Azon asztalok mellé, melyeknek magasságát nem lehet erre a szintre hozni a kiállítók pódiumokat fognak elhelyezni a jobb láthatóság érdekében.
A kiállítás ideje alatt a bemutatott asztalokon túl több érdekes, interaktív elem is a látogatók rendelkezésére fog állni, amivel ők is részesévé válhatnak a vasútmodellezés csodálatos világának.
A belépődíj felnőttek számára 500 Ft lesz, a 18 éven aluliak a rendezvényt díjmentesen látogathatják.
A szervezők idén is várják iskolás csoportok jelentkezését, melyhez az elérhetőségeket a 478-as Vasútmodell-Börze oldalon megtalálhatjátok.
A május 11-ei napon börze is lesz, így most kivételesen sem a gyerkőcőt, sem a házastársat nem kell otthon hagyni, sőt, bátran mondhatjuk, hogy pont kötelező őket elhozni a rendezvényre.

Minden további információt megtaláltok a rendezvény plakátján, illetve a 478-as Vasútmodell-Börze oldalán, valamint kedvcsinálóként ajánljuk, hogy nézzétek meg a múltévi rendezvényről készült képes beszámolónkat, melyet ide kattintva érhettek el.

52601944_350301748908520_278547428217454592_n.jpg(forrás: Bende Imre facebook oldala)

 

III. Vasútmodellező tábor - Diósjenő, 2019. július 1-6. (opcionálisan 2. turnus július végén, augusztus elején)

Már csak bő két hónap, és itt a nyári szünet, amikor a gyerekek jelentős része elindul a különböző táborokba. Ahogy az utánpótlás sportolók mennek a számukra szervezett sporttáborokba, úgy idén 3. alkalommal mehet a "Vasútmodellezési Szakosztály" utánpótlása a diósjenői vasútmodellező táborba, ahol szakemberek segítségével leshetik el a szakma fogásait.
Jó alkalom ez arra, hogy a "megfertőzött" gyerekek elmélyíthessék tudásukat, de azoknak is ideális akik szeretnék - eddig még érintetlen - csemetéiket megfertőzni ezzel a hobbival.
A részvételi díj tekintetében, a sok támogatónak hála - akiknek a szervezők külön köszönetüket fejezik ki, és akik közül egy pont a mi Bende Imink - ráadásul ezt a tábort, egy átlagos fővárosi, napközis úszótábor árán vehetik igénybe az erre nyitott szülők, illetve gyerekek!
Egyelőre a szervezők tervében egy turnus szerepel, azonban kellő számú jelentkező esetén egy 2. turnus indításától sem zárkóznak el, melyre július 2. hetében kerülhetne sor.

A további információkat megtaláljátok a plakáton, valamint jelentkezni is az ott megadott elérhetőségen lehet!

56596522_10205517793500203_2367841794139357184_n.jpg(forrás: Tóth Gábor facebook oldala)

A tábor legaktívabb szervezői között tisztelhetjük idén is a Vasútmodell TV csapatát, akik az előző évekről rövid videókat is készítettek, melyből a 2018-ast az alábbiakban megtekinthetitek:


(A felvétel forrása a Vasútmodell TV YouTube csatornája)

 

Mi javasoljuk mind minél többen csatlakozzatok ezekhez a nagyszerű kezdeményezésekhez, akár támogatóként (a szervezők mindkét helyszínen örömmel fogadnak további támogatásokat), akár látogatóként (vagy a tábor esetében a gyerkőccel résztvevőként), hogy ne csak jelene, hanem jövője is legyen a magyar vasútmodellezésnek.

Amennyiben érdekesnek találtátok programajánlókat, akkor keressétek fel, és kövessétek facebook oldalunkat is, melyet az alábbi logóra kattintva eléritek.

facebook_logo.jpg

Külön köszönetünket fejezzük ki azért, ha cikkünket megosztjátok, hogy erről a két programról minél többen értesülhessenek!

 

Szöveg: Földesi Gergely

A bejegyzés trackback címe:

https://vasutmodell-szemle.blog.hu/api/trackback/id/tr7614751273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása