A börze házhoz megy...
2020. július 29. írta: Földesi Gergely

A börze házhoz megy...

...II. felvonás!

borze_budapest_debrecen_kerdojel.png

Kedves Olvasóink!

Mint arról korábban hírt adtunk Nektek Bende Imre barátunknak - a budapesti 478-as börze házigazdájának - egy régi terve ért a megvalósulás fázisába, vagyis a szokásos - budapesti - helyszín mellett a következő hónapokban a 478-as börze több vidéki nagyvárosba is kitelepül, egyelőre próbajelleggel.

Az első alkalom bő 1,5 hete volt Debrecenben, melyen körülbelül 120 érdeklődő vett részt, amiért szeretnének a szervezők ezúton is köszönetet mondani.
A következő ilyen vidéki alkalom a kelet-magyarországi cívisváros után, a nyugat-magyarországi Győrben kerül megrendezésre 2020. augusztus 16-n (vasárnap) 9 és 12 óra között.
A rendezvény helyszíne: VOKE Arany János Művelődési Ház (H-9021 Győr, Révai u. 5-10.)

A helyszín kiválasztásánál - a korábbi ígéreteknek megfelelően - ismét vasúti úton történő könnyű megközelíthetőség volt a fő szempont, így a helyszín az állomásról mintegy 1 perces séta után érhető el.
A belépődíj tekintetében a megnövekedett költségek miatt itt egy is jelképes (300 Ft-s) belépődíjat fognak kérni a szervezők, mely eltér a pesti börzétől, mely ingyenesen látogatható.

A szervezők nem titkolt célja a hagyományteremtés, ezért fontos, hogy minél többen éljenek az érintettek közül ezzel a lehetőséggel, mert a jövőben a mostani tapasztalatok alapján válhatnak majd rendszeressé újabb helyszínek.

A helyszín sok olyan nagyobb településről közelíthető meg rövid alatt, ahonnan Budapestre feljutni sokkal több időt, energiát és nem utolsó sorban anyagi befektetést jelent, így
- Hegyeshalomból akár 28 perc alatt,
- Mosonmagyaróvárról akár 20 perc alatt,
- Sopronból akár 58 perc alatt,
- Fertőszentmiklósról akár 41 perc alatt,
- Kapuvárról akár 31 perc alatt,
- Csornáról akár 20 perc alatt,
- Szombathelyről akár 1 óra 9 perc alatt,
- Répcelakról akár 41 perc alatt,
- Celldömölkről akár 1 óra 10 perc alatt,
- Pápáról akár 45 perc alatt,
- Pannonhalmáról akár 27 perc alatt,
- Komáromból akár 19 perc alatt,
elérhető a győri helyszín!

Az érdeklődők számára mi is szeretnénk segíteni az eljutásban, így kigyűjtöttük Nektek a közeli nagyobb településekről a közvetlen vasúti eljutási lehetőségeket, a teljesség igénye nélkül! (A pirossal kiemelt vonatokra pót- és/vagy helyjegy váltása kötelező.)

vonatok.png(A Szemle szerkesztői nem vállalnak felelősséget az esetleges elírásokért, valamint változtatásokért, ezért kérjük, hogy az érdeklődők az utazás előtt feltétlenül tájékozódjanak az államvasút oldalán is!)

A börzén szokásos módon mind új, mind használt portéka terítékre kerül, mivel a kiállítók között hivatalos kereskedő(k) is megjelennek majd, így lehetőség nyílik új modellek megvásárlására is személyesen, ráadásul a postai költség, és a postázás, termékállapot rizikója nélkül, így ezért is érdemes lesz igénybe venni ezeket az alkalmakat.
Az év hátralévő részében minden hónap 3. hétvégéjére (egyelőre vasárnapra) lesznek vidéki időpontok meghirdetve, melyek esetében folyamatosan folyik a szervezés. A következő helyszínekről mindig elsőként fogunk Titeket informálni mi is, amint Imre tájékoztat minket.

A fenti időpont tervezett időpont. A szervezők fenntartják maguknak a jogot, hogy a járványhelyzet kedvezőtlen változása, vagy egy esetleges 2. hullám megjelenése esetén az időpontot töröljék, módosítsák, vagy korlátozó intézkedéseket vezessenek be az érvényben lévő hatósági előírásoknak megfelelően.

A szervezők megkérnek mindenkit, hogy a saját és mások egészségének védelme érdekében tartsák be az aktuálisan érvényes országos, valamint a börze aktuális helyszínén előírt (egyedi) járványügyi előírásokat.

A cikkünkben szereplő információkat igyekszünk folyamatosan frissíteni a szervezők tájékoztatása alapján.
A legfrissebb információkért látogassatok el a börze internetes oldalára, valamint kövessétek a Vasútmodell Szemle facebook oldalát - amit az alábbi logóra kattintva érhettek el - ahol az esetleges frissítéseket, változásokat külön poszt formájában is közzétesszük a szakmai cikkek között.

facebook_logo.jpg

 

Szöveg: Földesi Gergely

A bejegyzés trackback címe:

https://vasutmodell-szemle.blog.hu/api/trackback/id/tr916083788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása