A börze házhoz megy...
2020. július 06. írta: Földesi Gergely

A börze házhoz megy...

...avagy a 478-as vasútmodell börze kísérleti országjárása!

szemle_borze_debrecen.png

Kedves Olvasóink!

Bende Imre barátunknak - a budapesti 478-as börze házigazdájának - egy régi terve ért a megvalósulás fázisába, így az ő kérésének eleget téve örömmel adunk Nektek elsőként hírt arról, hogy a szokásos - budapesti - helyszín mellett a következő hónapokban a 478-as börze több vidéki nagyvárosba is kitelepül, egyelőre próbajelleggel. Az első alkalom Debrecenben lesz 2020. július 19-n (vasárnap) 9 és 12 óra között.
Maga a dolog régen érlelődött már a szervezőkben, mivel sokan jelezték feléjük, hogy a budapesti helyszín megközelítése az ország távoli részeiről, mind időben, mind anyagilag nagyon megterhelő, így ezzel a gesztussal szeretnének segíteni a vidéki modellvasút rajongóknak.
A helyszín kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy az a vasútállomástól könnyen megközelíthető legyen - hiszen egy vasútmodellező stílusosan csak is vonattal érkezhet a helyszínre - így Debrecenben direktben az állomás épületének kultúrvárója (4025 Debrecen, Petőfi tér 12.) ad majd otthont a rendezvénynek.

Ezekre a vidéki alkalmakra egy jelképes (300 Ft-s) belépődíjat fognak kérni a szervezők, mely eltér a pesti börzétől, mely ingyenesen látogatható.

A szervezők nem titkolt célja a hagyományteremtés, ezért fontos, hogy minél többen éljenek az érintettek közül ezzel a lehetőséggel, mert a jövőben a mostani tapasztalatok alapján válhatnak majd rendszeressé újabb helyszínek.
A börzén szokásos módon mind új, mind használt portéka terítékre kerül, mivel a kiállítók között hivatalos kereskedő(k) is megjelennek majd, így lehetőség nyílik új modellek megvásárlására is személyesen, ráadásul a postai költség, és a postázás, termékállapot rizikója nélkül, így ezért is érdemes lesz igénybe venni ezeket az alkalmakat.
Az év hátralévő részében minden hónap 3. hétvégéjére (egyelőre vasárnapra) lesznek vidéki időpontok meghirdetve, melyek esetében folyamatosan folyik a szervezés. A következő helyszínről 2 héten belül fogunk mi is hírt adni Imre tájékoztatása alapján.

A fenti időpontok tervezett időpontok. A szervezők fenntartják maguknak a jogot, hogy a járványhelyzet kedvezőtlen változása, vagy egy esetleges 2. hullám megjelenése esetén az időpontokat részben vagy egészben töröljék, módosítsák, vagy korlátozó intézkedéseket vezessenek be az érvényben lévő hatósági előírásoknak megfelelően.

A szervezők megkérnek mindenkit, hogy a saját és mások egészségének védelme érdekében tartsák be az aktuálisan érvényes országos, valamint a börze aktuális helyszínén előírt (egyedi) járványügyi előírásokat.

A cikkünkben szereplő információkat igyekszünk folyamatosan frissíteni a szervezők tájékoztatása alapján.
A legfrissebb információkért látogassatok el a börze internetes oldalára, valamint kövessétek a Vasútmodell Szemle facebook oldalát - amit az alábbi logóra kattintva érhettek el - ahol az esetleges frissítéseket, változásokat külön poszt formájában is közzétesszük a szakmai cikkek között.

facebook_logo.jpg

 

Szöveg: Földesi Gergely

A bejegyzés trackback címe:

https://vasutmodell-szemle.blog.hu/api/trackback/id/tr2415984922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása