Interaktív kiállítás a TEMI Fővárosi Művelődési Házában...
2018. március 26. írta: Földesi Gergely

Interaktív kiállítás a TEMI Fővárosi Művelődési Házában...

...avagy egy kiállítás az új generációkért.

Ezúttal egy programajánlóval jelentkezünk Kedves Olvasóinknak.

A magyar vasútmodellezők számára az "FMH", ma egyet jelent a börze fogalmával. A nemrégiben életre hívott helyszín - az április 28-ai börzéhez "csatlakozóan" - egy nagyon nemes kezdeményezésnek fog helyet adni 2018. április 27. és 29. között, ugyanis ebben az időszakban kerül megrendezésre az épület falai között egy interaktív vasútmodell kiállítás, melynek célközönségét kifejezetten a gyerekek fogják képezni.

interaktiv_vasutmodell_kiallitas.jpgA kiállítás plakátja.
(forrás: Bende Imre)

A kiállítás (fő)szervezője - az FMH-s börze atyja - Bende Imre, akinek a kiállítással az a célja, hogy ebben a - jelenleg kiöregedőben lévő - "szakmában" minél szélesebb köröket tudjunk a jövő érdekében megszólítani.
A mai gyerekek már a "digitális világba" születnek, így ami az átlag (vasút)modellező korosztálynak újdonság, az nekik már az életterükké válik minden hátrányával és előnyével együtt, így a szervezők azt tűzték ki célul, hogy ezt a digitális világot és a vasútmodell csodálatos világát minél közelebb hozzák egymáshoz, így szerettetve meg ezt a hobbit a legfiatalabb generációkkal. Ennek okán a kiállításon - elsősorban - digitális terepasztalok fognak felvonulni, melyeken az irányítás tabletek és okostelefonok segítségével fog történni. Az egyes asztalokon - a járművek digitális vezérlésén túl - a digitális világ valamennyi elemét igyekeznek megeleveníteni a szervezők, így kifejezetten a digitális világot bemutató demóasztal is lesz.
Mivel - divatosan szólva - "gyerekbarát" rendezvényről lesz szó, ezért az asztalok rendhagyó módon most nem a megszokott 1-1,2 méteres magasságban, hanem kisebb lábbakkal - 60-80 cm-n - kapnak majd helyet, ami miatt a fő célközönség szabadabb látóteret élvezhet majd.
A kiállításon a legismertebb méretarányok fognak felvonulni, így az itthon legnépszerűbb H0 mellett megjelenik a szintén nagy táborral rendelkező TT-s, valamint az N-s és G-s méretarány is.

A kiállítás látogatása 18 éven aluliak számára ingyenes, amivel a szervezőknek az a célja, hogy minél több fiatal kaphasson kedvet ehhez a hobbihoz. Ezen felül a pénteki nap folyamán iskolai csoportokat fognak vendégül látni a kiállítás házigazdái, de a rendezvény természetesen ezen a napon is látogatható a "nagyközönség" számára is.

A szervezők tehát szeretettel várják a fiatal (gyerek) és "régebb óta fiatal" (felnőtt) látogatókat is 2018. április 27. és 29. között, 10-18 óráig az FMH-ba (1119 Budapest, Fehérvári út 47.). Tehát, akik a börzére jönnek, azok most bátran hozzák a csemetéket is!

A további információk megtalálhatóak a 478-as börze oldalán (www.vasutmodellborze.hu).

Az alábbi lógóra kattintva eléritek facebook oldalunkat, ahol az információkat a kiállításra vonatkozóan igyekszünk folyamatosan frissíteni!

facebook_logo.jpg

Szöveg: Földesi Gergely

A bejegyzés trackback címe:

https://vasutmodell-szemle.blog.hu/api/trackback/id/tr2813780390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása