Programajánló a hosszú hétvégére
2023. április 29. írta: Földesi Gergely

Programajánló a hosszú hétvégére

III. Interaktív vasútmodell kiállítás a Legenda Sörfőzdében

Kedves Olvasóink!

Ezúttal egy rövid kedvcsinálóval, programajánlóval jelentkezünk Nektek a mai napon megnyílt III. Interaktív vasútmodell kiállításról, aminek első napjába mi is bepillantottunk.
Örömmel tapasztaltuk, hogy rendkívül sok gyerek volt a délutáni időszakban a jó idő ellenére is.
A Szervezők előzetes tájékoztatásának megfelelően a legtöbb dolgot a gyerekek is írányathatják és bekapcsolódhatnak a játékba, de a szülőknek és felnőtt érdeklődőknek is tartogat meglepetéseket a kiállítás, valamint bátran fordulhatnak szakmai segítségért, tanácsért a kiállítókhoz is - ilyenből is számos zajlott az ott tartózkodásunk alatt.

Az alábbiakban rövid képes tudósításunk következik:

dsc05605.JPGA két belső terem hátsó szegletében a nagy méretarányoké volt a főszerep, ez volt az, ami a legkisebbek számára is a leglenyűgözőbb élményt nyújtotta véleményünk szerint. Az egyik teremben az Eleven Világ Vasútmodellező Klub analóg rendszere kapott helyet, a másik teremben pedig a képen látható digitális rendszer. A gyerekeket a digitális-hangos RailJet Taurus teljesen lenyűgözte.dsc05613.JPGEleven Világ Vasútmodellező Klub egy diorámával, 2 kis méretű H0-ás asztallal és egy analóg LGB rendszerrel van jelen, ezeket a gyerekek is vezérelhetik, ami nem is csoda egy olyan klubról lévén szó, akik gyerekszakkört üzemeltetnek Budapesten, a Móricz Zsigmond körtér tőszomszédságában.dsc05600.JPGA másik hátsó teremben kapott helyet a digitális LGB pálya, egy Märklin H0-s rendszer, valamint itt található a Happy Modell terepasztala is.dsc05597.JPGA nagy teremben kerültek elhelyezésre a keskeny nyomközű asztalok, valamint itt kapott helyet a Viessmann standja és a LEGO vasút is, szintén a legkisebbek örömére.dsc05529.JPGAz Eleven Világ asztalainál folyamatos volt a nyüzsgés...dsc05534.JPG...de a klub vezetője - Bojsza Gábor - örömmel szakított időt arra, hogy tanácsokkal lássa el az örökifjú (felnőtt) látogatókat is.dsc05541.JPGA legkisebbeknek sem csak a LEGO és az LGB volt elérhető magasságban, ezen a kis H0-s asztalon kedvükre játszhattak a két független körön a vonatokkal.
dsc05548.JPGLEGO vasút, háttérben pedig a H0e és TTe rendszerek.
dsc05552.JPGdsc05563.JPGdsc05566.JPGA H0e rendszeren helyet kaptak a Hegyközi Kisvasút és a Budapesti Gyermekvasút (korábban Úttörővasút) jellegzetes járművei is, de külföldi járművekből sem volt hiány. A képen egy CFR tulajdonú L45H vontatta tehervonat áll a Hegyközi Kisvasút szerelvénye mellett.dsc05556.JPGEzeken kívül a sarokban Selmeczi Áron keskeny nyomközű asztala látható ezen a 3 napon a nagyteremben.
dsc05573.JPGA Happy Modell asztalán a digitális technikáé volt a főszerep.dsc05575.JPGSorra rótta köreit a TRIX friss szlovák Albatros gőzmozdonya, illetve egy PIKO V43-as...dsc05576.JPG...a fűtőházban pedig további digitális-hangos mozdonyok várakoztak a bevetésre.dsc05580.JPGSzerkesztőségünk abszolút kedvence lett az apró méretű, ám meglepően hosszú TTe rendszer, mely méretéhez képest egyedülálló részletességgel bírt.dsc05583.JPGEz a méretarány nem túl elterjedt nemzetközi körökben sem, de itthon méginkább fehér hollónak számít, ezért is örülünk, hogy ezen a kiállításon bemutatkozott.
dsc05587.JPGA nyíltvonal egy részlete.dsc05588.JPGA jó pár méter hosszúságú rendszer másik végén is egy állomás kapott helyet, kis fűtőházzal.dsc05590.JPGA kis C50-s éppen egy nagyvasúti pőrekocsin várakozott az elszállításra, mellette pedig már előkészítésre került egy kecskeméti Bax és egy BDax kocsi is a vágányzáró sorompón belül az utazásra. dsc05594.JPGA Viessmann standjánál lehetőség nyílik - szakmai segítséggel - az ott vásárolt készletek összerakására. Itt is folyamatos volt a mozgás ott létünk alatt, ez főként a felnőttek számára volt vonzó meglátásunk szerint.dsc05612.JPGAz előtérben több vasútmodell kereskedő és az Indóház kiadványait forgalmazó stand kapott helyet.
A felnőttek emellett a háttérben lévő pultnál kipróbálhatják a helyszín egyedi italválasztékát (söreit), valamint étkezésre is lehetőség nyílik, a mai viszonyok mellett is igen jutányos árakon.

Aki csak teheti, annak mindenképpen ajánljuk, hogy látogassa meg ezt az egyedülálló céllal létrejött kiállítást.
Ne feledjétek, hogy nem csak azokat várják, akik gyerkőcöt is tudnak magukkal vinni, hanem bármely vasútmodellek iránt érdeklődő felnőttet is, hiszen számukra is tartogat érdekességeket és programokat a rendezvény - gondoljunk csak a Viessmann standjára, ahol mindig legalább 3-4 felnőtt "bütykölt", amíg mi jelen voltunk - valamint az is fontos, hogy jelenlétünkkel is minél többen járuljunk hozzá ennek a nemes célnak a sikeréhez, hiszen az ifjúság bevonása nélkül nem lesz jövője ennek a páratlan hobbinak.

A rendezvény a holnapi napon 10 és 17 óra között, május 1-n (hétfőn) pedig 10 és 16 óra között várja a látogatókat a Legenda Sörfőzde Centerben, a belépés 14 éves korig ingyenes, afölött pedig egységesen 1.000 Ft/fő. Ez utóbbival kapcsolatban szeretnénk kiemelni, hogy a helyszínen csak készpénzes fizetést tudnak a Szervezők biztosítani.
A további részleteket ide kattintva találjátok meg.

További szakmai cikkeinkért kövessétek facebook oldalunkat, amit az alábbi képre kattintva értek el:

facebook_logo.jpg

Szöveg: Földesi Gergely
A külön nem jelölt képek a Szerző felvételei!

A bejegyzés trackback címe:

https://vasutmodell-szemle.blog.hu/api/trackback/id/tr8218113616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása